У двох населених пунктах Харківщини оголошено обов'язкову евакуацію.

е...
е...

Оголошено обов'язкову евакуацію жителів сіл Ізюмське і Богуславка Борівської громади Харківської області через постійні обстріли. Розпорядження було підписано 7 жовтня. Про це повідомляє пресслужба Харківської ОВА.

«З огляду на постійні обстріли та ситуацію на території Борівської селищної громади, ми маємо евакуювати мешканців цих населених пунктів у найкоротші терміни. Старости округів, на території яких розташовані зазначені населені пункти, зобов'язані провести роз'яснювальну роботу щодо загрози життю місцевих жителів. Водночас служба у справах дітей Борівщини проводить постійний моніторинг ситуації з родинами з дітьми на території громади», – зазначає начальник Борівської селищної військової адміністрації  Ізюмського району Харківської області Олександр Тертишний.

Усіх евакуйованих забезпечать тимчасовим житлом, гуманітарною, фінансовою, а також первинною медичною та психологічною допомогою, а також допомогою при оформленні документів, повідомила Харківська ОВА.

Нагадуємо, що ворог активно обстрілює Куп'янськ та прилеглі території до міста КАБами та іншими засобами ураження. Спостерігаються значні руйнування та пошкодження інфраструктури.

Російські військові у ніч на 7 жовтня завдали удару по Харкову, Шевченківському, Богодухівському та Куп'янському районах Харківської області. Внаслідок обстрілу селища Митрофанівка Куп'янського району постраждала 73-річна жінка.

Сумська ОВА та Оперативно-тактичне угруповання «Сіверськ» також оголосили евакуацію дітей та їхніх батьків із 90 населених пунктів регіону.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua