У ЄС закликали Угорщину надати додаткові пояснення щодо спрощення віз для росіян.

Спростили візи для росіян: Угорщина отримує пояснення
Спростили візи для росіян: Угорщина отримує пояснення

Єврокомісія вимагає, щоб Угорщина пояснила свою позицію щодо спрощеної процедури отримання права на проживання та працю у країні для громадян Росії та Білорусі. Єврокомісарка із внутрішніх справ Ільва Юханссон заявила, що уряд Угорщини не надав пояснень стосовно цього рішення, хоча РФ становить загрозу для миру та демократії.

"РФ являє загрозу миру та демократії. Деякі держави-члени постійно стикаються з російською загрозою. Ми зверталися до угорської влади за поясненнями, але не отримали на них відповіді", - заявила Юханссон.

Угорський уряд також не пояснив, як враховуються ризики безпеки при спрощеній процедурі отримання національної карти для громадян Росії та Білорусі.

"Не зрозуміло, чому угорський уряд вважає таку схему необхідною і доцільною, особливо в нинішній політичній ситуації. Також невідомо, як ризики безпеки, пов'язані з громадянами Росії та Білорусі, враховуються при розгляді їхніх заявок на отримання національних карт", - пояснила Юханссон.

Єврокомісарка надіслала другий лист угорському міністру з питаннями щодо спрощеної процедури видачі національної карти. У липні Угорщина спростила правила видачі національної карти громадянам Росії та Білорусі, але це рішення було критиковано деякими європейськими політиками.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua