У Європі оцінили збитки від припинення транзиту російського газу через Україну.

Збитки від припинення газу
Збитки від припинення газу

Європа не відчує припинення транзиту російського газу через Україну

Глава німецької енергетичної компанії Uniper SE, Майкл Льюїс, зазначив, що вплив припинення транзиту російського газу через Україну на Європу буде незначним. Навіть країни, які отримують газ з Росії, мають достатні запаси та інші джерела постачання, які зможуть забезпечити потреби.

"Певний обсяг газу зникне з ринку, але це вже враховано та відображено у цінах. Загалом наша позиція перед зимою досить сильна", - заявив Майкл Льюїс на конференції Gastech.

Європейські країни вже сформували запаси газу перед опалювальним періодом і отримують газ з Норвегії. Крім того, Європа збільшила імпорт зрідженого природного газу (ЗПГ) від різних постачальників, включаючи США.

Uniper та Німеччина вже не купують газ від російського "Газпрому" після енергетичної кризи 2022 року, що спричинила націоналізацію Uniper. Замість цього компанія приєдналася до інших постачальників.

Льюїс вважає, що відносини між Росією та ЄС не покращаться до закінчення війни в Україні, після чого буде можливість провести серйозні переговори.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua