У Європі знайшли нескінченне джерело енергії, але є нюанс.

Нескінченне джерело енергії в Європі
Нескінченне джерело енергії в Європі

Французька компанія CGG пропонує використання геотермальної енергії та тектонічних рухів для розв'язання проблем виробництва електроенергії

Французька компанія CGG, яка спеціалізується на використанні геофізичних явищ у нових технологіях, запропонувала використати геотермальну енергію та тектонічні рухи для розв'язання проблеми коливань виробництва електроенергії. Крім того, компанія пропонує виробляти зелений водень і аміак, що можуть бути використані в автомобільній промисловості без викидів забруднюючих речовин.

Геотермальні станції у Північному морі для отримання тепла між тектонічними плитами

Проект CGG включає встановлення офшорних геотермальних станцій на морських глибинах у Північному морі. Ці станції отримуватимуть тепло, яке виділяється між тектонічними плитами. Розміщення таких станцій заплановано на площі близько 65 тисяч квадратних кілометрів. Розроблена університетом MIT технологія забезпечує стабільне постачання енергії протягом 20 мільйонів років.

Перетворення тепла в електроенергію та виробництво зеленого водню і аміаку

План CGG також включає процес перетворення тепла в електроенергію та виробництво зеленого водню і аміаку. При цьому проект може також забезпечити доступ до прісної води, що є критичним ресурсом.

Технологія CGG знаходиться на стадії розробки і вимагає подальших досліджень, щоб оцінити її вплив та економічну доцільність.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua