У Forbes оцінили успіхи ЗСУ у Курській області та назвали головну загрозу для операції.

Успіхи ЗСУ в Курській області
Успіхи ЗСУ в Курській області

Успіхи Збройних Сил України в Курській області – Forbes

За даними аналітиків Forbes, Збройні Сили України успішно ведуть бойові дії у Курській області. Протягом чотирьох днів після вторгнення у Курську область, кількість українських бригад у зоні вторгнення та навколо неї збільшилась до п'яти. Серед них чотири армійські механізовані бригади і одна бригада самостійного повітряного штурму.

Відзначається, що ці бригади здатні контролювати до 10 000 військовослужбовців і 600 одиниць бронетехніки. Додатково в операції задіяні підрозділи артилерії, протиповітряної оборони, безпілотників та розвідки.

“За чотири дні п'ять бригад частково або повністю зайняли близько 400 квадратних миль Курської області і захопили в полон десятки російських військових. Хоча все ще можливо, що бригади не мають наміру залишатися в Росії, поки немає жодних ознак того, що вони уповільнюють свої атаки”

Естонський військовий та аналітик Артур Рехі висловив гадку, що Україна розробила добре підготовлений план із проведення операції, яка може стати важливим моментом, а не просто піар-перемогою.

Беруть участь як мінімум три бригади: дві механізовані і одна десантно-штурмова. Було опубліковано відео від 116-ї механізованої бригади, на якому видно танки і БТРи цієї бригади, що вирушають до Курська.

У складі Курського корпусу діють п'ять різних бригад, що використовують різні види техніки. Також в операції задіяні різноманітні артилерійські системи з різних країн. Головною загрозою для ЗСУ є ризик ізоляції їх підрозділів у бою.

Зазначається, що російським військовим навряд чи вдасться ізолювати українців, якщо вони не змогли минути українську артилерію для атак на лінії поставок головних сил. Затримки тільки сприяють перемозі України, оскільки нові підрозділи прибувають до Курська. Також США заявили про свою підтримку України і нанесення ударів по Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua