У Генштабі розповіли про бої на Покровському та Курахівському напрямках.

Бійці на передовій воюють
Бійці на передовій воюють

Оперативна інформація станом на 16.00 05.10.2024

За добу відбулося 67 бойових зіткнень з російськими загарбниками, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На території Сумської області продовжують обстрілювати прикордонні населені пункти, зокрема Покровку та Катеринівку. Авіація противника скинула 10 авіабомб по районах Волфиного, Ободів, Павлівки та Великої Писарівки. Також, на Курську область було скинуто 24 керовані авіабомби.

На Куп'янському напрямку відбулися п'ять ворожих атак поблизу Новоосинового та Лозової. Захисники вже відбили три з них, два бої ще тривають. На Лиманському напрямку зафіксовано чотири атаки біля Новосадового, Макіївки та Торського. Українські захисники успішно відбили дві з них.

Найнапруженіша ситуація зафіксована на Покровському напрямку. Окупанти здійснили 15 спроб прорвати оборону ЗСУ в районах Новоторецького, Селидового, Крутого Яру та Променя. Українські військові відбили 12 атак, тривають ще три бої.

На Курахівському напрямку ворог атакував 14 разів поблизу кількох населених пунктів. Десять атак вже відбито, чотири бої продовжуються. На Времівському напрямку успішно відбито всі три ворожі атаки біля Богоявленки.

На Оріхівському напрямку зафіксовано одну невдалу спробу атаки російських військ. На Придніпровському напрямку ворог наніс авіаудар по району Львового.

На інших ділянках фронту ситуація залишається без суттєвих змін. Українські захисники продовжують стримувати натиск противника та завдавати йому значних втрат.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua