У Грузії проходять парламентські вибори: фіксують бійки та вкидання бюлетенів пачками.

Вибори у Грузії: бійки та бюлетені
Вибори у Грузії: бійки та бюлетені

Голосування на парламентських виборах в Грузії

У суботу, 26 жовтня, у Грузії відбувається голосування на парламентських виборах. Одна зі змагаючихся партій - "Грузинська мрія" - вже чотири роки перебуває у владі і тепер бореться за новий термін.

"Опозиція називає голосування вибором між Заходом і Росією, а також між демократією та авторитаризмом. Це той самий наратив, який повторюють офіційні особи у Сполучених Штатах та Європі, вони критикували "Грузинську мрію" за ухиляння від демократії", - повідомляється.

Нова виборча система передбачає переступити п'ятивідсотковий бар'єр, щоб пройти до парламенту. Тому опозиційні партії Грузії створили коаліцію, щоб збільшити свої шанси.

Основна партія "Грузинська мрія" була заснована Бідзіною Іванішвілі, який раніше був прем'єр-міністром. Ця політична сила також отримує підтримку від Москви.

Громадська думка в Грузії висловлює підтримку вступу до Європейського союзу та НАТО, але також залишається консервативною щодо питань прав ЛГБТ. Водночас, виборці також дбають про уникнення конфлікту з Росією.

Військовий журналіст Андрій Цаплієнко повідомив про бійки та фальсифікації під час голосування в Грузії.

За даними Виборчої комісії, загальна кількість виборців становить 3508294 особи. У суботу відкрилися 3111 виборчих дільниць у межах країни.

Міжнародні виборчі дільниці також працюють у 53 містах 42 країн. Всього за кордоном відкрито 67 дільниць для 95910 виборців.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua