У ГУР оцінили вплив Курської операції на перебіг війни.

Військові на полі бою
Військові на полі бою

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скибіцький повідомив про операцію українських військ у Курській області Російської Федерації і її вплив на хід війни.

Згідно зі словами Скибіцького, ця операція дає Збройним силам України реальний бойовий досвід наступальних дій, що є критично важливим для подальшого звільнення окупованих територій. Подробиці рейду поки не розкриваються через його тривалість, але представник ГУР підкреслив його значущість у глобальному контексті.

«Це дуже потужна операція, яка багато змінить і щодо всередині держави, і щодо міжнародного співтовариства до нашої країни», - заявив Скибіцький.

Вадим Скібіцький

Представник ГУР зауважив, що дії України у Курській області є безпрецедентними проти ядерної держави та постійного члена Ради Безпеки ООН.

Він також зазначив, що Курська операція уже вплинула на стратегічні плани Російської Федерації щодо формування резервів і проведення операцій на тимчасово окупованих територіях. Українська розвідка врахувала плани Росії щодо реагування на дії ЗСУ при плануванні подальших кроків українського військового керівництва.

Хоча повна оцінка впливу Курської операції на загальний хід війни поки рано давати, Скибіцький наголосив, що вже є позитивні результати.

«Результат є, він доступний більш закритій аудиторії, але результат є позитивним», - підсумував він.

Додамо, що раніше експерт пояснив, яку «пастку» приховує операція ЗСУ у Курській області.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua