У Instagram Польщі активізувалися агенти Кремля: список антиукраїнських облікових записів.

Агенти Кремля на Instagram у Польщі
Агенти Кремля на Instagram у Польщі

У Центрі протидії дезінформації повідомили, що в Польщі активно поширюються пропагандистські повідомлення, які вигідні Росії. Це стосується особливо популярної мережі Instagram з понад 10 мільйонами користувачів, серед яких багато молодих людей.

Дезінформація в соціальних мережах стає дуже ефективним інструментом, особливо коли йдеться про молоде покоління. За допомогою хештегів та інших інструментів розповсюджуються повідомлення, які пропагують вигідні Росії наративи.

Серед облікових записів, які активно поширюють антиукраїнські та пропагандистські матеріали в Польщі, виділили декілька:

  • Im_więcej_wie_ – вони дискредитують українську владу та критикують допомогу українцям. Також поширюються фейки про трагедію у Бучі та злочини українських націоналістів.
  • rezydent_polin – ця сторінка дискредитує президентів України та Польщі. Там часто публікуються негативні меми про українців, зображуючи їх у негативному світлі.
  • antyupaua – на цьому профілі поширюються гасла "То не наша війна" і "Українець не є моїм братом".
  • patoukraina – основна тема цього профілю - дискредитація українських біженців у Польщі зі заявами про "українську окупацію".

Також нагадують про масштабну операцію медіагрупи Russia Today, яка була виявлена в США.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua