У Конго за спробу перевороту засуджені до страти десятки людей.

Установка законів для страти винних
Установка законів для страти винних

У військовому суді Демократичної Республіки Конго вироком було засуджено до смертної кари 37 осіб за участь у невдалому державному перевороті у травні. Серед засуджених є троє громадян США.

Засуджених американців визнали винними у злочинній змові, тероризмі та інших злочинах і засудили до смертної кари. Вирок зачитали у дворі військової в'язниці Ндоло, що знаходиться поблизу столиці Кіншаси.

Після невдалої спроби державного перевороту перед судом з'явилися близько 50 осіб, включаючи громадян США, Великої Британії, Канади, Бельгії та Конго. 37 з них було засуджено до смертної кари.

Речник Державного департаменту Метью Міллер заявив, що представники американського посольства були присутні на суді та продовжуватимуть уважно стежити за розвитком подій.

Смертна кара у Південній Кароліні

Варто згадати, що в американському штаті Південна Кароліна спровадять страту вперше за 13 років. Найвище покарання буде здійснено 20 вересня цього року над Фредді Юджином Оуенсом, який був засуджений за вбивство продавця у 1997 році. Ув'язненому надано право обрати спосіб страти: електрошок, ін'єкцію або розстріл.

До речі, 13 січня 2021 року США вперше за 67 років здійснили страту жінки. 52-річну Лізу Монтгомері приркнули до смерті летальною ін'єкцією у в'язниці штату Індіана за скоєння злочину.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua