У Le Monde розкрили деталі знищення Україною гігантського складу боєприпасів РФ.

Українські військові розвідали склад боєприпасів РФ
Українські військові розвідали склад боєприпасів РФ

Україна знищила великий російський склад боєприпасів за допомогою нових снарядів. Про це повідомляє видання Le Monde.

Українські безпілотники в ніч на 18 вересня влаштували авіаудар по 107-му арсеналу Росії в місті Торопець Тверської області. За даними військових джерел, в операції брали участь понад 100 безпілотників. Аналітики зазначають, що українська армія використала безпрецедентні ресурси, які мали великий вплив на масштаб зруйнувань.

На відеозаписах спостерігається свист реактивних двигунів, що свідчить про можливе використання крилатих ракет в процесі атаки. Раніше атаки на територію Росії здійснювалися за допомогою гвинтових дронів, які були повільнішими і легше збивалися системами протиповітряної оборони (ППО).

Президент України Володимир Зеленський раніше оголосив про успішне випробування нових ракет "Паляниця". На початку серпня. Проте, за думкою сайту Defense Express, використані снаряди могли бути модернізованою версією української ракети "Нептун" з більшим зарядом вибухівки.

Міністерство оборони Росії продовжує твердити, що всі українські безпілотники були збиті через "падіння уламків". Російські ЗМІ майже не згадують про цю катастрофу. Але, враховуючи можливість дестабілізації бойових дій, удари по складах боєприпасів в РФ мають значний вплив.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua