У Лівані відбувається нова хвиля вибухів електроніки: детонують рації, ноутбуки та мотоцикли.

Вибух рації, ноутбуків та мотоциклів в Лівані
Вибух рації, ноутбуків та мотоциклів в Лівані

Вибухи електронних пристроїв в Лівані

Продовжуються вибухи електронних пристроїв у Лівані, які належать членам Хезболли та цивільним особам. За даними джерел Axios, ізраїльські спецслужби провели серію атак, в результаті яких були підірвані тисячі двосторонніх радіопристроїв, якими користувалися члени Хезболли.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, крім радіо, також вибухають мобільні телефони, радіоприймачі, ноутбуки, а також електроніка на мотоциклах та в автомобілях. Є інформація про детонацію в магазинах стільникового зв'язку та в житлових будинках, багато з яких загорілися.

Особливо постраждали радіостанції моделі icom v82 японської фірми ICOM з нової партії, які, за припущеннями, були спеціально оснащені вибухівкою ізраїльськими спецслужбами.

За даними ліванської влади, в результаті вчорашніх вибухів загинуло 11 людей, близько 4000 отримали поранення, багато з них - у важкому стані. Більшість постраждалих - члени Хезболли.

Хезболла звинуватила Ізраїль у проведенні атак і закликала мешканців позбутися всіх електронних пристроїв. Ізраїльські офіційні особи не коментують ситуацію, але визнають можливість серйозної ескалації на північному кордоні.

США заявили, що не були попереджені про операцію заздалегідь. Експерти вважають, що Ізраїль намагається підривати впевненість Хезболли та продемонструвати її комунікаційну вразливість.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua