У Міненерго назвали мету фейків про аварію на Південноукраїнській АЕС.

У Міненерго назвали мету фейків про аварію
У Міненерго назвали мету фейків про аварію

Маніпуляція для дискредитації атомної енергетики - заявив міністр

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що поширення фейків про аварію на Південноукраїнській АЕС спрямоване на знищення репутації атомної енергетики, яка є основним постачальником електроенергії в Україні.

За шкалою від 1 до 7, подія, що сталася на Південноукраїнській АЕС, не може бути визнана аварією, оскільки вона отримала оцінку нуль. Таке повідомлення є маніпуляцією, спрямованою на засудження атомної енергетики. Але завдяки цій галузі ми користуємося електроенергією без перебоїв уже 11 днів.

Галущенко зазначив, що інформація про згорання силових трансформаторів на АЕС є неправдою, оскільки фахівці стверджують, що у такому випадку АЕС не могла би постачати електроенергію.

Я вважаю, що ця ситуація має політичне закриття. Для чого? Компетентні органи будуть проводити розслідування. В енергетичних об'єктах трапляються багато подібних випадків. Техніка може зламатися. Але ми не називаємо конкретне місце, щоб не підказувати ворогам, куди атакувати. Таким чином, ми не признаємо, що у нас є слабке місце - підбив підсумок міністр.

У липні з'явилася інформація про проблеми з електропостачанням на Південноукраїнській АЕС через згорання трансформаторів. Проте, ця інформація була визнана фейком.

Джерело: Укрінформ


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua