У Міноборони відповіли, скільки військових не повернулося із відпустки з-за кордону.

Військові на відпустці за кордоном
Військові на відпустці за кордоном

46 військових не повернулися з відпустки за кордоном

За даними Головного управління Військової служби та заступника Генштабу, з 24 лютого 2022 року по 30 вересня 2024 року 46 військовослужбовців виїхали за кордон на відпочинок та не повернулися в Україну. Цю інформацію повідомило видання "Слідство.Інфо", посилаючись на відповідь Міністерства оборони України на запит.

У Головному управлінні Військової служби зазначено, що військовослужбовці мають право перетинати кордон на загальних підставах, а їхній пропуск організовують уповноважені особи. Військовим не встановлено обмежень щодо тривалості відпустки, а для виїзду за кордон необхіден дозвіл командира військової частини.

"Таких військовослужбовців обліковано, як таких, що самовільно залишили військові частини", - повідомило Міністерство оборони.

Покищо немає інформації про можливі порушення військовослужбовцями законодавства при перетині державного кордону.

За даними прикордонників, щодня реєструються спроби незаконного перетину кордону військовозобов'язаними чоловіками на різних ділянках.

Раніше повідомлялося, що від початку вторгнення Росії в Україну було викрито 515 злочинних організованих груп, які незаконно допомагали перетнути кордон. За даними правоохоронців, в таких групах діяли близько 1 500 злочинців, більшість з них проживають за кордоном.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua