У Нафтогазі розповіли, як санкції проти "Лукойлу" позначилися на транзиті нафти до Угорщини та Словаччини.

Транзит нафти після санкцій проти Лукойлу
Транзит нафти після санкцій проти Лукойлу

Нафтогаз нехтуючи санкціями групи Лукойл поставляє нафту до Угорщини та інших країн

Голова правління НАК "Нафтогаз" Олексій Чернишов повідомив, що не дивлячись на введені Україною санкції щодо транзиту російської компанії "Лукойл", обсяги поставок нафти до Угорщини, Словаччини та Чехії залишаються стабільними.

Про це він розповів у інтерв'ю NV.

Навіть при введенні санкцій проти "Лукойлу", обсяги поставок нафти залишаються незмінними. Нафтопереробні заводи в Угорщині, Словаччині та Чехії продовжують отримувати необхідну кількість сировини.

Обсяг поставок нафти не змінювався протягом липня, що свідчить про стабільність транзиту. Україна дотримується угоди про транзит нафти між "Укртранснафтою" та "Транснафтою" незважаючи на санкції.

Чернишов також зауважив, що хоча обсяги поставок залишаються незмінними, можлива зміна структури власників нафти. Це означає, що Україна знаходить спосіб продовжувати транзит нафти, дотримуючись своїх санкційних обмежень.

Введення санкцій проти "Лукойлу" викликало занепокоєння у деяких європейських країн, але угорська загроза блокувати військову допомогу від ЄС була відхилена. Словаччина та Угорщина висловили свої побоювання стосовно постачання нафти, але прохання цих країн щодо консультацій були відхилені Європейською Комісією.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua