У НАТО оцінили реакцію Росії на події у Курській області.

Російська реакція на Курську область
Російська реакція на Курську область

Головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі, генерал Крістофер Каволі, стверджує, що Росія мало й розсіяно реагує на операцію України в Курську. Він пояснив, що така поведінка пов'язана з тим, що в Росії немає чіткого розуміння, хто повинен бути відповідальним за бойові дії, а також з відсутністю військ, які могли б залучити проти української операції. Каволі підкреслив, що російські військові, які залишилися в Росії, не можуть швидко реагувати, оскільки вони знаходяться на строковій службі і не можуть брати участь у бойових діях в Курську.

Каволі також зазначив, що російська влада перемістила багато повітряних сил в Курську область, проте невідомо, скільки наземних сил буде задіяно і які наслідки це матиме. Він виявив впевненість у здатності України протистояти викликам і підкреслив швидку та непохитну підтримку союзників у захисті України.

Стан української армії та підтримка союзників

Каволі виділив інновації, які Україна представила військовому, технічному і тактичному плані. Він наголосив, що Україна має здатність протистояти викликам завдяки допомозі багатьох країн, які об'єдналися у підтримці України.

Джерело: Голос Америки


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua