У НАТО відреагували на вербування солдатів КНДР для війни в Україні.

Солдат КНДР на посту
Солдат КНДР на посту

Президент Парламентської Асамблеї НАТО Джеррі Конноллі розповів у інтерв'ю Радіо Свобода про участь Північної Кореї у війні між Росією та Україною, а також про слабкість російської армії.

Конноллі стверджує, що Північна Корея вирішила взяти участь у цьому конфлікті, щоб отримати бойовий досвід, якого їй не вистачає, хоча маючи одну з найбільших армій у світі.

Він також наголосив, що останні бойові дії КНДР були зафіксовані під час Корейської війни, яка сталася 70 років тому.

Конноллі також зазначив, що включення північнокорейських солдатів свідчить про поразку російської армії та її виснаження.

За оцінками, Росія понесла великі втрати, які складають 600 тисяч осіб, включаючи убитих, поранених та зниклих безвісти, що наближаються до рівня втрат на початку Другої світової війни.

За винятком усього цього, стратегія Путіна була неймовірно успішною.

Конноллі вважає, що Путін зробив помилку, розпочавши війну в Україні. Замість швидкої перемоги, російська армія вже 2,5 роки виснажується в боях, тоді як НАТО, яке Путін вважав "паперовим тигром", ще більше зміцнилося, приймаючи нових членів, включаючи Фінляндію та Швецію.

Отже, президент Парламентської Асамблеї НАТО іронічно відзначив, що "за винятком усього цього, стратегія Путіна була неймовірно успішною".

Нагадаємо, що Україна може отримати від Південної Кореї три типи ракет як відповідь на вербування Росією "добровольців" із КНДР.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua