У небі зійшов найбільший цьогоріч Супермісяць Мисливця: фото унікального явища.

Найбільший цьогоріч Супермісяць Мисливця
Найбільший цьогоріч Супермісяць Мисливця

У четвер, 17 жовтня, ми маємо можливість побачити найяскравіший супермісяць цього року - Місяць Мисливця. Він буде знаходитися на надзвичайно близькій відстані - 357 364 кілометрів від Землі. За даними Adler Planetarium, цей Місяць буде на 30% яскравіший і на 15% більший, ніж звичайний повний місяць.

Місяць Мисливця з'явиться між Сатурном (праворуч) і Юпітером (ліворуч), і через три ночі, 20 жовтня, він зійде разом з Юпітером. Ця назва походить від англосаксонського слова, що означає, що раніше він сигналізував мисливцям готуватися до зими. І хоча у Місяця є інші назви, такі як Місяць падаючого листя і Кривавий Місяць, варто зазначити, що остання назва не пов'язана з повним місячним затемненням.

Наступний повний місяць наступить 15 листопада. Його називають Місяцем Бобра, Морозним Місяцем або Місяцем, що замерзає, і це буде останній супермісяць у 2024 році.

Коли і як спостерігати

За даними NASA, найкраще спостерігати Місяць Мисливця на сході після заходу Сонця. Щоб отримати кращу видимість, радять дивитися трохи вище горизонту. І ми матимемо можливість насолоджуватися цією природною красою кілька днів поспіль.

У порівнянні з цим приголомшливим явищем, NASA розробляє інноваційні проекти. Нещодавно оголосили плани побудувати станції на Місяці та Марсі, використовуючи гриби та місячний ґрунт.

Китайські вчені вивчили склад ґрунту, що був привезений з Місяця кораблем Chang'e 6. Він містить базальт, брекчію, цементит, світлі гірські породи та склоподібний матеріал. Базальт складає 30-40% від усього обсягу зразків. Нагадаємо, що Китай також приземлив космічний корабель без екіпажу на зворотному боці Місяця, що підвищило статус країни як космічної держави.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua