У Нідерландах збільшилась кількість інцидентів за участю фейкових поліцейських.

Унідерландах - інциденти з фейковими поліцейськими
Унідерландах - інциденти з фейковими поліцейськими

Кількість випадків, коли шахраї в Нідерландах видають себе за поліцейських, зросла. Цього року було зафіксовано вже понад 2,4 тисячі випадків, що є значним збільшенням порівняно з минулим роком, коли їх було приблизно 400. За даними поліції, особливо постраждалими є люди похилого віку. Шахраї дзвонять жертвам, повідомляють про крадіжки в їхньому районі і пропонують відправити на місце офіцера, який забере їхні цінності на зберігання. У результаті, люди втрачають все, включаючи заощадження, сімейні реліквії та витвори мистецтва.

Поліція закликає всіх жертв звернутися в поліцію і попереджає про діючі банди зловмисників по всій території Нідерландів. Справжні поліцейські ніколи не забирають особисті речі громадян і завжди можуть підтвердити свою ідентичність посвідченням та офіційним номером поліції.

Україна також стикається з проблемою шахрайства, що може пояснювати зростання числа судових вироків за цей злочин у країні. Актор театру і кіно, Андрій Валенський, потрапив у руки шахраїв, які викрали 270 тисяч гривень з його банківського рахунку.

Шахрайство під назвою "Укренерго"

Шахраї стали активними на соціальній мережі Facebook, використовуючи назву компанії "Укренерго", щоб привернути увагу до своїх сторінок. Вони розмістили посилання на Telegram-канал, де умовно можна записатися в електронну чергу для відвідування ТЦК. Як наслідок, актор переказав шахраям 270 тисяч гривень.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua