У Німеччині пенсіонер зібрав 14 тис. пачок цигарок із понад ста країн.

Пачки цигарок з різних країн
Пачки цигарок з різних країн

У Рудольштадті, Бернд Мертен, 77 років, має незвичайне хобі - колекціонує пачки цигарок з усього світу. У його квартирі розташована колекція з 14 тисяч пачок цигарок, які займають площу 67 квадратних метрів. Про це повідомляє видання Bild.

За повідомленням, Бернд Мертен почав збирати цигарки з дитинства. Зараз він пенсіонер і курить протягом останніх 20 років, але його захоплення цим хобі не зменшилось протягом усього життя.

Коли мені було сім років, я був зачарований голландськими шоколадними цигарками мого однокласника. А особливо їхньою упаковкою. - розповів він.

Бернд Мертен розповідає, що він розгладжує і розкладає пачки цигарок у фотоальбоми. Всю колекцію він класифікує за країнами, роками та брендами.

Особливу гордість він відчуває до німецьких пачок. Наприклад, він має рідкісні пачки F-58 з Дрездена, які були першими цигарками з фільтром у Східній Німеччині.

У його колекції також є рідкісні екземпляри з Фінляндії, Афганістану, Гватемали, Киргизстану, Лівану, Сенегалу, Молдови, Монголії. Мрія Бернда - поки що нарахувати щонайменше 20 тисяч пачок цигарок.

Нагадаємо, що у Великій Британії відбувся аукціон, на якому продали надзвичайно рідкісну колекцію ляльок Барбі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua