У Німеччині розповіли про значення Курської операції для України та Путіна.

Мапа з територіальними зазначеннями Курської операції
Мапа з територіальними зазначеннями Курської операції

Українські війська продовжують наступ проти російського загарбництва

Глава оборонного комітету Бундестагу Маркус Фабер висловив позитивну оцінку досягнень українських військ у Курській області. Він заявив, що цей наступ пройшов краще, ніж очікувалося.

Фабер також підкреслив, що успіхи ЗСУ свідчать про нездатність російського лідера контролювати ситуацію. Це сприяє майбутнім мирним переговорам із наступником Володимира Путіна і може привести до притягнення диктатора до відповідальності перед Міжнародним кримінальним судом.

Наступ ЗСУ у Курській області

Німецький політик також зауважив, що переміщення українських сил примушує агресора відкликати війська зі східного фронту. Це полегшує тиск на українських захисників у цьому регіоні. Фабер вважає, що це створює можливість обговорити надання допомоги Україні, зокрема, щодо танків Leopard 2.

"Наша військова допомога Україні - найкраща інвестиція в нашу безпеку. Це зменшує потенціал російської загрози та захищає мирне населення України від вимушеного біженства", - підкреслив Фабер.

Варто зазначити, що Маркус Фабер, речник Вільної демократичної партії, нещодавно став головою оборонного комітету Бундестагу. Він здобув популярність в Україні завдяки своїй підтримці використання німецької зброї в Курській області та заклику до передачі Україні далекобійних ракет Taurus.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua