У Німеччині видали ордер на арешт українця у справі про вибух "Північного потоку".

Український підозрюваний звільнений від арешту
Український підозрюваний звільнений від арешту

Українського інструктора з дайвінгу підозрюють у підриві газопроводів "Північний потік" у 2022 році

Український інструктор з дайвінгу, Володимир, який перебував у Польщі, став підозрюваним у підриві газопроводів "Північний потік" у 2022 році. Німеччина видала європейський ордер на його арешт.

За даними німецьких ЗМІ, Володимир був одним із водолазів, які заклали вибухові пристрої на трубопроводах між Росією та ФРН під Балтійським морем. Зараз він переховується, але стверджує, що вперше чує про підозру та не брав участі в диверсії.

"Слідчі з Федерального управління кримінальної поліції (BKA) і федеральної поліції, схоже, досягли прориву в одній з найбільш вражаючих справ за останні десятиліття. У той час як Швеція і Данія вже припинили розслідування справи на початку року, федеральний генеральний прокурор продовжив його провадження по підозріла в 'навмисному виклику вибуху' та 'саботажі'."

Також підозрюють ще двох громадян України, які також є дайверами, проте ордери на їхній арешт не видано. Інформація про їхню причетність до підриву базується на даних отриманих від іноземних розвідок.

Українські патріоти-дайвери мають зв'язки з різними біженцями з України та підтримують українських військових у соціальних мережах. Вони також мають великі навички занурення та готовність служити своїй країні.

Підрив газопроводів "Північний потік" став однією з найбільш вражаючих справ останніх десятиліть. Зараз триває розслідування, і Німеччина сподівається на допомогу Польщі у затриманні підозрюваного.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua