У Ніжині жінку оштрафували на 140 тис. грн: публікувала дані про пересування ТЦК.

Ніжин жінка оштрафувана за публікування пересування ТЦК
Ніжин жінка оштрафувана за публікування пересування ТЦК

Жінку оштрафували на 140 тисяч гривень за розповсюдження інформації про пересування працівників військкомату

У Чернігівській області жінку оштрафували на 140 тисяч гривень за розповсюдження інформації про пересування працівників військкомату. Про це повідомляє Полтавський ТЦК і СП, посилаючись на рішення суду.

Слідство встановило, що жителька Ніжина, що знаходиться в Чернігівській області, в місцевому чаті розповідала про переміщення військових, які здійснюють мобілізаційні заходи.

У вироку суду йдеться про те, що 6 травня вона опублікувала принаймні три дописи про знаходження та пересування співробітників військкомату.

«В сторону базару сім зелених, виписують», «Біля Зірочки», «Можливо й було, але не бачила на власні очі», - йшлося в її публікаціях.

Також вона опублікувала фото військових. Суд вирішив, що такі дії заважають діяльності ЗСУ і виніс вирок - штраф у розмірі 8 236 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 140 тисяч гривень. Також до державного бюджету конфісковано речовий доказ - мобільний телефон.

Нагадаємо, у Івано-Франківську суд відправив під арешт чоловіка, який допоміг синові втекти від працівників військкомату. Чоловік перебуватиме під вартою до 18 жовтня 2024 року. Зазначається, що чоловікові, який заблокував автомобіль з військовозобов'язаними в Івано-Франківську та допоміг їм втекти, повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Підозрюваний буде чекати вироку під вартою.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua