У Польщі сталися потужні вибухи в будинку: є загиблі й поранені (оновлено).

Вибухи в будинку в Польщі
Вибухи в будинку в Польщі

Сильна пожежа та вибух у польському місті Познань: 14 постраждалих, двоє рятувальників зникли безвісти

У ніч на 25 серпня у польському місті Познань сталася сильна пожежа та вибухи у житловому будинку, в результаті яких постраждали 14 осіб. Двоє рятувальників були зниклими безвісти. Про це повідомляє RMF24.

Спочатку пожежа виникла у підвалі будинку, після чого на місце прибули пожежні.

Під час проведення рятувальних робіт в будівлі стався вибух. Польські рятувальники вважають, що було два вибухи. Від удару силою вибуху пожежників, які першими врятувалися за гасити вогнеборців, відкинуло. Також пожежні машини отримали пошкодження.

Після вибуху вогонь швидко поширився по всіх поверхах будівлі і також перекинувся на дах сусідньої багатоповерхівки. Із залитою вогнем будівлею евакуювали 20 мешканців, а з сусідніх будівель – 100 людей.

За даними ЗМІ, у підвалі, ймовірно, вибухнув газовий балон, проте цю інформацію пожежники покищо не підтвердили.

Сильна пожежа та вибух сталися у польському місті Познань близько опівночі. Постраждали 14 осіб, у тому числі 11 пожежників і троє перехожих. Двоє рятувальників зникли безвісти. pic.twitter.com/pFmAph8YHz

У результаті цього інциденту постраждали 14 осіб, з них 11 пожежників і троє перехожих. Двоє рятувальників зникли безвісти.

Оновлено: Приблизно о 13:00 прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив, що двоє рятувальників загинули.

Нагадаємо, що недавно під час проведення спільних військових навчань з Румунією на полігоні в Польщі боєприпас рикошетом потрапив у житловий будинок.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua