У Польщі знешкодили групу диверсантів з РФ та Білорусі: що планували зробити.

Група диверсантів з РФ та Білорусі
Група диверсантів з РФ та Білорусі

Віцепрем'єр та міністр цифровізації Польщі Кшиштоф Гавковський повідомив, що спецслужби країни виявили групу диверсантів з Росії та Білорусі. Їх метою було викрасти інформацію з системи державних органів влади та місцевого самоврядування Польщі для шантажу. Про це повідомляє Rzeczpospolita.

Білоруські та російські служби кібербезпеки в Польщі мали конкретну мету: вимагати інформацію, шантажувати індивідів та інституції, а також проводити кібервійну, - розповів Гавковський.

За словами міністра, група диверсантів мала чіткі цілі в Польщі. Проте завдяки попередженню спецслужб вдалося запобігти викраденню даних.

Зазначимо, що Федеральне бюро розслідувань розслідує можливі хакерські атаки з боку Ірану на представників кампанії Трампа та Байдена-Гарріс.

Три співробітники кампанії Байдена-Гарріс отримали фішингові електронні листи, що виглядали відомими. Проте ці листи могли надати зловмиснику доступ до листування отримувачів. Поки що немає доказів, що ці спроби вторгнення були успішними, додали джерела.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua