У РФ вдруге за місяць атаковано нафтокомбінат, який забезпечував паливом окупантів.

Атакований нафтокомбінат забезпечував паливом окупантів
Атакований нафтокомбінат забезпечував паливом окупантів

У ніч на 28 серпня в Росії сталася пожежа на нафтобазі в Кам'янському районі Ростовської області. За інформацією місцевих жителів, резервуари комбінату Росрезерва "Атлас" почали горіти. Зараз проводяться роботи з гасіння пожежі.

Около 2:45 ночі було почуті кілька потужних вибухів. Свідки зазначають, що звуки можна було почути в містах Новошахтинськ, Аксай і Ростові.

Пізніше стало відомо, що пожежа сталася у полі поблизу нафтобази під Каменськ-Шахтинськом. Горять кілька цистерн на самій нафтобазі. Місцеві мешканці та пабліки повідомляють про це. Одночасно регіональний губернатор повідомив, що був атакований безпілотниками. Після цього було знищено чотири безпілотники близько 3:00 ночі.

В даний час пожежа на нафтобазі триває. За повідомленнями очевидців, горять кілька цистерн.

Інформація про комбінат "Атлас"

Комбінат "Атлас" спеціалізується на зберіганні нафтопродуктів і виробництві палива для російських військових частин і підрозділів на Донбасі. Комбінат належить Федеральній агенції державних резервів.

У серпні 2020 року на базі комбінату "Атлас" проводилися навчання Міноборони та Росрезерву з відпуску нафтопродуктів для армії шляхом транспортування автомобільним, залізничним та трубопровідним шляхом.

Це не перший випадок атаки на комбінат "Атлас". У серпні 2024 року також була пожежа на нафтобазі. Загалом загоряння тривало десять днів після атак дронів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua