У Росії стався черговий прорив дамби .

У Росії - руйнування дамби
У Росії - руйнування дамби

Прорив дамби в Дальнереченську: місцеві шукають притулок у школі

У місті Дальнереченськ Приморського краю пролилося катаклізмічне події. Ніч проти 6 серпня, дамба не витримала навантаження і розірвалася. Через це, багато жителів стали жертвами повені і були змушені шукати збиткування в школі. Про це повідомляє видання The Moscow Times.

«Рятувальники рекомендують місцевим жителям евакуацію, але кожен вирішує сам», – сказав представник відомства.

Адміністрація Дальнереченська попередила, що вода буде підвищуватися ще один-два дні. У місті проживає близько 25 тисяч осіб. Жителям було надано попередження про можливу повінь за день до трагедії, 5 серпня.

Наразі продовжується активна фаза повені. Рівень води продовжує зростати, а грунт насичується. За прогнозами, підтоплення можуть статися на низовинних територіях, дорогах і сільськогосподарських угіддях, зазначили в уповноваженому відомстві.

Це уже четверта катастрофа такого роду за останні два тижні. 26 липня дамба розірвалася на Кіалімському водосховищі у Челябінській області. 29 липня в Сегезькому окрузі Карелії стався прорив дамби на Біломорсько-Балтійському каналі, що призвело до загибелі однієї людини. 4 серпня внаслідок повені в Бурятії було пошкоджено Хонхолойську дамбу та кілька мостів, зокрема понтонних.

Раніше постраждалі від прориву дамби і підтоплення жители Челябінської області скаржилися, що їм доводиться самотужки вирішувати проблему з відкачуванням води.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua