У Росії заарештовано начальника бронетанкової служби.

Заручник кремлівської політики. Російський бронетанкіст у поліцейських руках
Заручник кремлівської політики. Російський бронетанкіст у поліцейських руках

На початку вересня в Росії арештували начальника бронетанкової служби Центрального військового округу через підозру у хабарництві. За інформацією Інституту вивчення війни, Денис Путілов звинувачується в одержанні хабара у розмірі 10 мільйонів рублів (близько $107 тис.) за укладення контрактів на ремонт техніки на користь підприємця на ім'я Чудінов.

Експерти зазначають, що Центральний військовий округ має 90-ту танкову дивізію, яка активно використовується в Україні в рамках конфлікту. Ймовірно, Путілов був залучений до нагляду за ремонтом і обслуговуванням цієї техніки.

Експерти Інституту вивчення війни також вказують на зростання кількості справ проти керівників Міністерства оборони РФ з моменту приходу Владислава Бєлоусова на посаду міністра. Бєлоусов активно бореться з корупцією та проблемами неефективного управління, які накопичувалися за часів попереднього міністра Сергія Шойгу.

«Зв'язки Путілова з Шойгу поки що залишаються невідомими, але його арешт вказує на те, що Бєлоусов намагається розправитися з корумпованими та неефективними посадовцями, які відповідають за утримання російських військових активів, зокрема, бронетехніки».

Раніше також були заарештовані колишній заступник міністра оборони Павло Попов та заступник міністра Дмитро Булгаков через корупційні схеми. У квітні цього року також стало відомо про арешт заступника міністра оборони Тимура Іванова. Всіх їх звинувачують у корупції та шахрайстві в рамках своїх посадових обов'язків.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua