У США готують до страти чоловіка за злочин, який експерти вважають неможливим.

Смертна кара США: злочин без можливості
Смертна кара США: злочин без можливості

Засуджено до страти за злочин, який вважається неможливим

У штаті Техас винесено вирок людині, яка має бути стратована через неможливий злочин. Роберт Роберсон відбуде кару смертельною ін'єкцією. Вирок був проголошений через смерть його дочки, яка впала з ліжка та померла.

Медичні експерти, які проводили розтин, виявили на тілі дитини травми, які, на їхню думку, не могли виникнути самі по собі. Вони підозрюють, що причиною смерті може бути зловживання дитиною. Однак адвокати, що представляли Робертсона, стверджують, що це неможливо, і багато експертів підтримують їхню думку. Вони навіть звернулися до влади з проханням скасувати смертну кару. Вважають, що такий злочин не має під собою підстав.

Вирок можуть відкласти або скасувати, якщо губернатор штату або Верховний суд втрутяться у справу. Адвокати зроблять все можливе, щоб захистити свого клієнта і довести його невинуватість. Але поки всі їхні спроби не привели до успіху.

Нещодавно в США вже було виконано другу смертну кару за допомогою азоту, що спричинило критику з боку ООН і ЄС. Вони проти таких покарань, вважаючи їх неприпустимими.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua