У США обговорюють можливість постачання Україні ракет JASSM для F-16, - Politico.

Постачання ракет JASSM для України
Постачання ракет JASSM для України

За інформацією Politico, Україна може отримати ракети JASSM для посилення своїх винищувачів F-16. Адміністрація президента Джо Байдена відкрита для цієї ідеї і планує надіслати Україні крилаті ракети великої дальності JASSM, які посилять її бойовий потенціал. Міноборони США вже працює над дозволом Україні запускати американські ракети з її винищувачів.

Рішення Білого дому про передачу Україні ракет "повітря-земля" прийнято після успішного наступу на Курську область. Однак остаточне рішення щодо передачі ракет не ухвалено, адміністрація працює над вирішенням складних питань, зокрема, перевіркою передачі технологій та адаптацією українських літаків для запуску ракет.

За останні 30 місяців США вже постачили Україні винищувачі F-16, танки Abrams, крилаті ракети, системи ППО Patriot та сучасні бойові машини піхоти, що значно посилило потужності української армії. Ракети JASSM, розроблені компанією Lockheed Martin, були використані США у обмеженій кількості бойових дій і доступні лише декільком найближчим союзникам.

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Сирський обговорив критичні потреби України з керівництвом США.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua