У США розпочалося будівництво першої «розумної» дороги: які її особливості.

Будівництво «розумної» дороги в США
Будівництво «розумної» дороги в США

Розпочато будівництво першої "розумної дороги" в США

Американський стартап Cavnue розпочав будівництво першої "розумної дороги" в США на ділянці автомагістралі 94 в Мічигані. Завдяки системі відстеження, водії отримуватимуть інформацію про потенційні проблеми на дорозі, такі як перешкоди, аварії і затори.

Проєкт пілотної програми розташований між Енн-Арбором і Детройтом і має планується розширення на 64 кілометри в шість етапів для з'єднання обох міст. Ця система працюватиме за допомогою стовпів, які обладнані сенсорними і обчислювальними модулями.

Камери, розташовані вздовж дороги, аналізуватимуть стан проїжджої частини і надсилатимуть сповіщення Міністерству транспорту Мічигану і підключеним водіям. Метою проєкту є зменшення заторів, уникнення аварій і підвищення ефективності управління дорожнім рухом.

Компанія Northrop Grumman працює над мережею залізниць на Місяці

Міністерство оборони США спільно з компанією Northrop Grumman розробляє концепцію мережі залізниць на Місяці. Прототипи місячної залізничної системи, які запропонувала компанія, допоможуть у перевезенні людей та ресурсів, сприяючи розвитку космічної економіки США та їх партнерів.

Виробництво космічної станції Axiom

Компанія Axiom Space опублікувала відео на YouTube про виробництво основних конструкцій першого модуля майбутньої космічної станції Axiom. Запуск першого модуля планується до 2026 року, щоб з'єднатися з Міжнародною космічною станцією.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua