У США в останній момент зупинено смертну кару: обставини.

Судовий молоток та ланцюги
Судовий молоток та ланцюги

Страту чоловіка в Техасі зупинили у останній момент

У штаті Техас американській зупинили страту Роберта Робертсона. Багато експертів висловили сумніви у його провині у вчиненні злочину, за який його засудили до смертельної ін'єкції.

Спочатку планувалося стратити Роберта Робертсона 17 жовтня. Адвокати звернулися до Верховного суду Техасу з проханням про скасування вироку, але суд відхилив їх вимогу. Конгрес штату згодився розглянути справу. Проте, прокуратура оскаржила це рішення у Апеляційному суді, який дозволив виконати вирок.

Кілька хвилин до страти, конгресмени від Демократичної та Республіканської партій подали власну апеляцію. Суд відклав виконання вироку на чотири години для розгляду клопотання. Верховний суд підтримав рішення про відкладення страти.

«Ми з нетерпінням чекаємо можливості вітати Роберта в Капітолі Техасу і, разом із 31 мільйоном техасців, дати йому можливість бути почутим», — заявили спільним повідомиленні співголови комітету палати представників Джо Муді та Джефф Ліч.

Роберта Робертсона звинувачують у вбивстві його дворічної доньки. У 2002 році медичний експерт встановив діагноз «синдром дитячого струсу і внутрішньомозковий вилив». Однак останнім часом науковці сумніваються у існуванні такого синдрому. Понад 30 медичних та наукових експертів, підтримуючи адвокатів Робертсона, заявили, що вчинення злочину, з якого він звинувачується, є неможливим.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua