У США відповіли, чи можуть "згоріти" $6,2 млрд для України.

божевілля гроші у вогні
божевілля гроші у вогні

США планують продовжити фінансову підтримку Україні

Заступник прес-секретаря Пентагону Сабріна Сінгх повідомила, що США планують продовжити надання фінансової підтримки Україні навіть після закінчення поточного бюджетного року у вересні. Цю інформацію оприлюднила "Голос Америки".

За словами представниці Пентагону, американська влада активно співпрацює з Конгресом, щоб забезпечити додаткові кошти для України шляхом розподілу їх у пакетах PDA та USAI.

"Як ви знаєте, ми дуже наполегливо працювали з Конгресом, щоб отримати цю додаткову суму та розподілити ці гроші для України у пакетах PDA та USAI", - сказала представниця Пентагону.

Додаткові пакети допомоги Україні оголошуються США майже щотижня, щоб забезпечити країну необхідним як у короткостроковій, так і довгостроковій перспективі.

"Я не сумніваюся, що ми збираємося використати все, що у нас є, щоб забезпечити надалі надання Україні всього, що їй потрібно як у короткостроковій, так і довгостроковій перспективі", - сказала Сінгх.

Сабріна Сінгх

Також відомо, що США планують передати Україні 6,2 млрд доларів у рамках президентських повноважень до кінця вересня, коли закінчується американський бюджетний рік. Уряд президента Байдена планує зберегти частину коштів для України.

Нагадаємо, що 6 вересня США оголосили про новий пакет допомоги Україні на суму 250 млн. доларів. Пентагон підкреслює свою відданість підтримці України та намір ефективно використати наявні ресурси для досягнення цієї мети.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua