У Таїланді зафіксовано перший в Азії випадок нового штаму мавпячої віспи.

Перший випадок нового штаму мавпячої віспи
Перший випадок нового штаму мавпячої віспи

Таїланд виявив новий небезпечний штам вірусу мавпячої віспи

У Таїланді виявили новий штам Clade Ib вірусу mpox (мавпячої віспи), який поширюється в країнах Африки та інших регіонах світу. Про це повідомляє Bangkok Post.

За даними Міністерства охорони здоров'я Таїланду, пацієнтом, у якого виявили штам Clade Ib, є 66-річний європеєць, який прибув до Бангкока з Африки минулого тижня. Його госпіталізували з симптомами мавпячої віспи 15 серпня.

Медики встановили 43 особи, які контактували з хворим, і помістили їх під нагляд на 21 день. Якщо протягом цього періоду у когось з них з'явиться лихоманка, висип чи збільшаться лімфатичні вузли, таку людину госпіталізують до лікарні.

Таїланд залежить від туризму, тому посилив заходи спостереження та перевірки на всіх пунктах в'їзду в країну. Також усі мандрівників із 42-х країн, де зафіксовано спалах мавпячої віспи, зобов'язують реєструватися в спеціальному онлайн-додатку МОЗ та проходити медичне обстеження після прибуття до Таїланду.

Новий штам вірусу mpox Clade Ib поширюється в кількох африканських країнах і призвів до смерті понад 500 осіб у Демократичній Республіці Конго.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua