У Торонто відбувся протест проти показу російського фільму на кінофестивалі.

Протест проти показу російського фільму
Протест проти показу російського фільму

Українська громада Канади зібралася в Торонто, щоб висловити свій протест проти показу російського пропагандистського фільму на Міжнародному кінофестивалі. Про це повідомив генеральний консул України в Торонто Олег Ніколенко.

Сьогодні ми зібралися у Торонто, щоб вимагати від Міжнародного кінофестивалю в Торонто не демонструвати російську пропагандистську стрічку "Росіяни на війні". Фестиваль не повинен надавати платформу для відмивання злочинів російських військових в Україні. Їх місце - на лаві підсудних Міжнародного кримінального суду, а не на екранах кінотеатрів" - заявив Ніколенко.

Консул наголосив на неприпустимості ігнорування намагань російської пропаганди занижувати та спотворювати реалії російської агресії проти України.

Ніколенко закликав скасувати показ фільму і розібратися, яким чином він отримав державне фінансування в Канаді.

Росіяни на війні - це документальний фільм режисерки Анастасії Трофімової, яка провела багато часу з російським батальйоном на сході України. Фільм вже був продемонстрований у Венеції.

Напередодні мітингу в Торонто Київ висловив рішучий протест проти показу фільму на Міжнародному кінофестивалі. Також Верховна Рада закликала Канаду не презентувати фільм про російських окупантів на фестивалі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua