У Туреччині 16-річній дівчинці загрожує суд за нібито образу Ердогана.

16-річна дівчинка, суд, образ Ердогана
16-річна дівчинка, суд, образ Ердогана

Звинувачують 16-річну дівчину у Стамбулі у образі президента Туреччини

У Стамбулі звинуватили 16-річну дівчину у образі президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, і прокурор вимагає її судити, повідомляє портал Turkish Minute.

Дівчину взяли під варту 12 травня через те, що президентська охорона заявила про те, що вона непристойно висловилася про Ердогана, коли президент їхав повз неї.

Дівчина пояснила, що просто злякалася, коли машина проїхала повз неї з великою швидкістю. Вона також стверджує, що не знала, що це був кортеж Ердогана, і заперечує будь-які наміри образити президента чи інших посадовців.

Дівчину пустили під судовий нагляд з обов'язком реєстрації в поліції та забороною покидати місто.

Прокурор подав обвинувальний акт проти дівчини 18 серпня, вимагаючи її засудити за образу президента.

У минулому році за образу президента та інших чиновників Туреччини звинувачували 972 неповнолітніх за статтями кримінального кодексу.

Кримінальний кодекс Туреччини забороняє образу нації та посадовців. Громадські активісти стверджують, що ці статті використовуються для обмеження свободи слова.

У 2022 році відома журналістка Седеф Кабас була арештована під звинуваченням у образі президента Ердогана. За цим законом можна отримати покарання від одного до чотирьох років ув'язнення.

Кабас висловила свою думку про худобу в палаці як на опозиційному телеканалі, так і в своєму акаунті в Twitter, що спричинило засудження з боку державних чиновників.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua