У Вінниці нагородили юних художників – учасників та переможців конкурсу «Відомі вінничани: від минулого до сучасності».

Молоді художники отримують нагороди
Молоді художники отримують нагороди

У Вінниці відбувся дитячо-юнацький конкурс "Відомі вінничани: від минулого до сучасності", в якому учні мистецьких шкіл отримали відзнаки за свою участь. Конкурс мав національно-патріотичну спрямованість та змушував учасників зобразити видатних особистостей, пов'язаних з Вінницею. У ньому було представлено 37 робіт, які оцінило журі. Крім того, були нагороджені найкращі митці громади.

Організатори конкурсу зазначили, що його головне завдання - показати, що національний спадок живе у свідомості українців. Присутні на церемонії вшанували пам'ять тих, хто заплатив високу ціну за незалежність та міг творити та займатись улюбленою справою у сучасній Україні.

Заступниця директора департаменту культури Вінницької міської ради Ганна Ковальчук підкреслила, що художній конкурс до Дня Вінниці має довгу історію, але цього року його тематика була змінена на підкреслення внеску видатних людей у розвиток міста та країни. Протягом заходу також було відзначено День художника та нагородили учасників конкурсу.

Кожна робота конкурсантів відображала їхнє бачення історичного надбання та його впливу на сьогодення. У їхніх творах були зображені Михайло Коцюбинський, Василь Стус, Микола Садовський, Микола Пирогов, Натан Альтман, Микола Леонтович.

На церемонії було відзначено 33 учасників конкурсу, а кращі з них отримали такі нагороди: 3 місце - Поліна Кравець, 2 місце - Владислав Нікульшин, 1 місце - Яна Постемська, а Гран-прі отримала Елеонора Фоменко.

Також були відзначені працівники мистецьких шкіл, які внесли значний внесок у розвиток мистецтва. Нагороди отримали: Сергій Бартко, Андрій Гнед, Світлана Жукова, Вікторія Литвак, Ірина Прокопчук, Олександр Никитюк.

Найкращі роботи можна переглянути на виставці, яка триватиме до 18 жовтня в холі Вінницької міської ради.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua