Участь армії КНДР у війні Росії проти України підриває глобальну безпеку - заява ЄС.

Війна Росії та КНДР в Україні
Війна Росії та КНДР в Україні

Європейський Союз виражає серйозне занепокоєння щодо втягнення Північної Кореї в агресивну війну Росії проти України. Вони стверджують, що це загрожує безпеці Європи і світу в цілому.

Представник ЄС заявляє, що такі дії можуть бути серйозним порушенням міжнародного права та ООН. Вони можуть суттєво вплинути на мир і безпеку в Європі і світі.

"Європейський Союз категорично засуджує збільшення співробітництва між КНДР і РФ, а також постачання зброї, що порушує резолюції РБ ООН. Ми закликаємо Північну Корею припинити підтримку Росії у її злочинних діях",

ЄС також зазначає, що ці дії свідчать про зміну позиції Росії щодо роззброєння КНДР. Міністр закордонних справ РФ заявив про відмову країни від своїх зобов'язань з нерозповсюдження ядерної зброї та порушення резолюцій РБ ООН. Це робить Росію несумісною з роллю постійного члена РБ ООН і учасника Організації Об'єднаних Націй.

Високий представник ЄС підкреслює, що згідно з Договором про нерозповсюдження ядерної зброї, КНДР не може стати ядерною державою.

Європейський Союз наголошує на взаємозалежності безпеки Європи та регіону Індійського та Тихого океанів. Вони заявляють, що співпрацюватимуть з міжнародними партнерами для розробки відповіді на цю ситуацію.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua