Удар по «Охматдиту»: СБУ встановила маршрут ракети, яка атакувала лікарню.

Ракетний удар по лікарні Охматдиту
Ракетний удар по лікарні Охматдиту

За даними Служби безпеки, встановлено, як саме Росія влучила по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві 8 липня. Про це повідомив заступник голови СБУ Сергій Наумюк на конференції "Об'єднані заради справедливості. Відповідальність за напади на мирні об'єкти".

Встановлено, що пуск ракети Х-101 відбувся о 09:15 на території Саратовської області РФ, на удаленні від держкордону України на 599 км з літака Ту-95МС, який того ж дня о 06:30 піднявся з військового аеродрому поблизу населеного пункту Оленегорськ Мурманської області РФ

Наумюк повідомив, що ракета Х-101 з номером 3152637961012 виготовлена після 2021 року конструкторським бюро "Радуга". Вона ввійшла в повітряний простір України 8 липня поблизу Чернігівської області. Прилетівши до Конотопа, ракета змінила напрямок, повернула праворуч і полетіла до Києва, куди і влучила в "Охматдит".

Ця траєкторія польоту ракети свідчить про програмування ворогом, а саме головним обчислювальним центром генерального штабу ЗС РФ. Задача заключалася в тому, щоб ракета змогла максимально обійти українські системи протиповітряної оборони і влучити в ціль

Наумюк заявив, що в ході передсудового розслідування зібрані неспростовні докази, що до цього злочину причетні військові 22-ї гвардійської важкої бомбардувальної авіадивізії дальньої авіації космічних військ Росії.

Нагадаємо, що 8 липня Росія здійснила масштабний ракетний удар по Києву, в результаті чого було пошкоджено лікарню "Охматдит". Внаслідок обстрілу загинули дві людини, а також померла дитина, що перебувала в лікарні після оперції.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua