Ударять заморозки: синоптик Діденко попередила про похолодання через антициклон.

Пошкоджені рослини від заморозків
Пошкоджені рослини від заморозків

Синоптик Наталія Діденко застерегла, що у п'ятницю, 18 жовтня, антициклон призведе до заморозків практично по всій Україні.

Як повідомляє "Хвиля", про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбук.

За словами синоптика, лише на сході та південному сході температура залишиться вищою за нуль через хмарність, спричинену вторинними атмосферними фронтами.

Протягом дня буде прохолодно. На сході очікується від +7 до +9 градусів. У більшості областей температура не підніметься вище +8...+11 градусів. На півдні та заході буде трохи тепліше: від +10 до +13 градусів. Найвища температура очікується на Закарпатті - до +16 градусів.

При цьому у східних областях, у Дніпрі з районами та місцями у Запоріжжі завтра можливі дощі. Більшість України належатиме сухій антициклонічній погоді.

У Києві у п'ятницю очікується суха, холодна погода. Найближчої ночі температура становитиме +1°С до +3°С, на околицях очікуються заморозки, а завтра вдень температура підніметься до +9°С.

"Поки дружно мерзнемо, але майбутнє потепління нехай вас трохи зігріє. Бо! З 21 жовтня, з найближчого понеділка, в більшості областей України очікується чудова жовтнева погода. Буде сухо, сонячно з денною температурою повітря +13°С до +17°С", - спрогнозувала Діденко.

Раніше повідомляли, що Україну накриє арктичний антициклон Werner.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua