Ударні дрони змінюють правила гри на фронті, - командир спецпідрозділу.

Ударні дрони на фронті
Ударні дрони на фронті

За словами командира спецпідрозділу ударних дронів "Білий орел" Валерія Боровика, атаки безпілотниками є більш ефективними, ніж удари артилерією. Проте це не означає, що артилерійські удари не мають своїх переваг. Артилерійські удари насправді засипають територію супротивника снарядами.

Командир також підкреслив, що безпілотні літальні апарати (БпЛА) є більш точковими та мобільними в порівнянні з артилерією.

"Якщо ти не влучив перший раз, то можна скоригувати вдруге, або ж заходиш на ціль, бачиш, що не влучаєш, і можеш знову піти на висоту, скоригуватися і вдарити. Тому дрони внесли дуже серйозне коригування на всю методологію ведення війни. І це перша війна, яка йде з таким масованим застосуванням дронів, і досить ефективним", - зазначив Валерій Боровик.

Крім того, дрони виконують різні функції, зокрема коригують удари артилерії, пересування спецпідрозділів, диверсійно-розвідувальних груп. Вони також самостійно завдають ударів або коригують дії інших дронів, які завдають ударів. Також вони здійснюють корекцію евакуації, постачання, логістики. У загальному, безпілотники здатні виконувати багато різних завдань. Проте командир підкреслив, що необхідність використання артилерії, ракетних військ та інших засобів військової техніки не можна заперечувати.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua