Україна евакуювала з Лівану чергову партію своїх громадян.

Літак з евакуйованими українцями на штатній стоянці
Літак з евакуйованими українцями на штатній стоянці

Україна евакуювала 68 людей з Лівану

Україна успішно евакуювала з Лівану ще 68 людей, з них 28 українців та 40 іноземців. Цю операцію провели співробітники Головного управління розвідки та Міністерства закордонних справ України, повідомляє FREEДОМ.

За даними ГУР, спеціальний літак з Бейрута приземлився у польському Жешуві, де евакуйовано 28 українців, серед яких 19 дорослих та 9 дітей. Наразі вони вже направляються до України.

У рамках цієї місії Україна допомогла покинути Лівану ще 40 іноземцям з 7 країн світу, включаючи 26 дорослих та 14 дітей. Серед евакуйованих є громадяни Аргентини, Мексики, Молдови, Румунії, Чехії, Колумбії та Лівану.

Погіршення ситуації в Південному Лівані

У жовтні 2024 року ситуація в Південному Лівані стала напруженою через збільшення військового конфлікту між ізраїльськими силами та організацією "Хезболла". Це загострення відбулося на тлі триваючого конфлікту між Ізраїлем і палестинськими групами, особливо після нападів на Ізраїль у вересні.

На відміну від попередніх повідомлень, в ніч проти 1 жовтня офіційно оголошено початок наземної операції Ізраїлю в Лівані, зосередившись на південних районах, де знаходяться об'єкти "Хезболли".

Раніше Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) оголосила закритою військовою зоною район навколо трьох населених пунктів на кордоні з Ліваном.

Також варто згадати, що в результаті масштабних авіаударів Ізраїлю по "Хезболлі" на півдні Лівану загинуло близько 300 осіб, а понад 1000 отримали поранення.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua