Україна має "вражаючі" досягнення у виробництві артилерії - ЗМІ.

Українські артилеристи продемонстрували свої вражаючі досягнення
Українські артилеристи продемонстрували свої вражаючі досягнення

Україна самостійно розпочала виробництво артилерії калібру НАТО

Україна розпочала виробництво артилерії калібру НАТО з метою зниження залежності від західної допомоги. За словами Forbes, це не є гарантією перемоги, але без цього Україна була б у програшних умовах.

Артилерія залишається ключовим елементом тактики на полі бою, незважаючи на поширення безпілотників та радіоелектронної боротьби. Україна вклала зусилля виробництво 155-мм артилерійських снарядів відразу після початку війни, оскільки запаси радянських 152-мм снарядів швидко закінчилися.

З вересня почалося серійне виробництво 155-мм снарядів. Наразі обсяги виробництва обмежені, але до кінця року вони мають збільшитися втричі. Додатково, Україна уклала угоду з німецькою компанією Rheinmetall з метою розробки потужностей для виробництва боєприпасів. Після завершення будівництва цих потужностей Україна зможе самостійно забезпечити себе снарядами калібру 155 мм.

З 2014 року Україна також розробляє самохідну гаубицю 2С22 "Богдана", яка може стріляти на відстань до 40 кілометрів стандартними боєприпасами та до 50 кілометрів боєприпасами підвищеної дальності.

Україна збільшила виробництво гаубиці "Богдана" і стала лідером у Європі в цій галузі. Виробництво артилерії було складним процесом, що тривало третій рік війни, оскільки Україна не мала власної промислової бази для цього.

Зусилля України збільшити внутрішнє виробництво артилерії є важливою складовою її військової стратегії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua