Україна повернула 103 захисники з російського полону, включаючи 23 "азовців".

Повернення українських захисників з полону
Повернення українських захисників з полону

Зеленський підтвердив звільнення 103 українських військових з полону

Президент України Володимир Зеленський з радістю оголосив про звільнення 103 українських воїнів, які перебували у російському полоні. Серед них є представники різних країн військ та регіонів.

Про це повідомляє "Хвиля" з посиланням на Зеленського у Телеграм-каналі.

Наші – вдома, - написав Зеленський.
Він зазначив, що повернулися 82 рядові та сержанти, а також 21 офіцер. Вони захищали різні території України, включаючи столичну Київщину та Донбас. Серед них – герої Маріуполя та "Азовсталі", воїни з Луганщини, Запоріжжя і Харківщини.

Звільнені військові представляють різні силові структури, включаючи Збройні Сили України, Національну гвардію, Державну прикордонну службу та Національну поліцію. Кожен з них відігравав важливу роль у захисті територіальної цілісності та незалежності України.

Дякую нашій команді, яка займається обмінами, за такі гарні новини для України, - додав Зеленський.

Керівниця патронатної служби полку "Азов" пояснила, що серед 103 звільнених, 23 особи є бійцями "Азова", які провели у полоні понад два роки.

За інформацією Координаційного штабу, серед звільнених 38 нацгвардійців. Військові ЗСУ змогли повернути 28 осіб, зокрема 2 – зі спецпідрозділу "Кракен", 2 – з Міжнародного легіону, 3 – з Сил спеціальних операцій, і один – з Сил територіальної оборони.

Додому також повернулися 8 прикордонників, 4 поліцейські, 21 військовий моряк, 3 представники Державної спеціальної служби транспорту і один – з Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Зазначається, що всі визволені бійці, які були обмінені сьогодні, є чоловіками. Більшість з них мають серйозні травми і захворювання та потребують негайної медичної допомоги.

У мережі розмістили відео першого дзвону одного зі звільнених українських військовополонених його матері, в якому він прочитав їй вірш:

Нагадаємо, що 13 вересня були повернуті з полону 49 військових та цивільних осіб, включаючи захисників Азовсталі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua