Україна стала лідером у світі за показником стабільності фіксованого інтернету.

Україна - лідер за стабільним інтернетом
Україна - лідер за стабільним інтернетом

Україна стала лідером у світі за стабільністю фіксованого інтернету, повідомило Міністерство цифрової трансформації. Ця інформація базується на дослідженні Digital Quality of Life Index за 2023 рік.

Згідно з рейтингом Digital Quality of Life Index, Україна займає 46 місце за п'ятьма показниками: доступність, якість, електронна інфраструктура, електронна безпека та електронний уряд. Дослідження охопило 121 країну світу.

Міністерство цифрової трансформації вважає, що стабільність інтернету в Україні була досягнута завдяки впровадженню РОN-технологій (оптоволокно), які почали використовуватися після відключень електроенергії у 2022 році.

«Один із кейсів, коли технологія показала свої переваги, був у березні 2024 року. Тоді росіяни обстрілювали енергетичну інфраструктуру в Харківській та Одеській областях. Незважаючи на це, 100% користувачів РОN-технологій мали доступ до інтернету протягом 72 годин знеструмлення», - повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Раніше було повідомлено, що умови роботи базових станцій мобільних операторів були оновлені Національним центром оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій умовах воєнного стану. Були розроблені плани для збереження мобільного зв'язку протягом трьох днів у разі блекауту.

Мобільні оператори також готуються до можливих відключень світла, оскільки очікується зростання навантаження на мережі під час відключень, коли багато людей переходять на мобільний інтернет. Це може призвести до проблем зі зв'язком.

У разі проблем зі зв'язком українці можуть повідомити про це в додатку "Дія".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua