Україна відбила наймасштабнішу повітряну атаку за всю війну: знищено 201 ціль.

Україна, повітряна атака, знищення, війна
Україна, повітряна атака, знищення, війна

Російські окупанти атакували Україну

У ніч з 26 на 27 серпня 2024 року Україна стала жертвою масштабної повітряної атаки з боку російських окупантів. Цю інформацію підтвердив командувач Повітряних Сил, генерал-лейтенант Микола Олещук, зазначивши, що ворог вдарив по об'єктах критичної інфраструктури, зокрема по паливно-енергетичному сектору.

Радіотехнічні війська Повітряних Сил виявили та супроводжували 236 засобів повітряного нападу, серед яких 127 ракет та 109 ударних безпілотників. Атака включала використання різних типів ракет з повітря, землі та моря.

Серед застосованої ворогом зброї були аеробалістичні ракети "Кинджал", балістичні ракети "Іскандер-М", крилаті ракети Х-101, "Калібр", Х-22, керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 та ударні БпЛА "Shahed-131/136". Запуски здійснювалися з території Росії, окупованого Криму та акваторії Чорного моря.

Українські сили оборони використали всі наявні засоби для відбиття атаки, включаючи авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби. Під час бою було знищено 201 повітряну ціль: 102 ракети та 99 ударних БпЛА.

Генерал-лейтенант Олещук також повідомив, що кілька безпілотників було втрачено на території України, а два перетнули державний кордон з Білоруссю.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua