Україна вилетіла з футбольного турніру на Олімпіаді-2024.

Червоно-жовта команда залишила турнір
Червоно-жовта команда залишила турнір

Збірна України зазнала поразки від Аргентини з рахунком 0:2 у третьому турі групового етапу футбольного турніру Олімпіади 2024. Голи на свій рахунок записали Тьяго Альмада та Клаудіо Ечеверрі.

Українським футболістам не вдалося пройти до чвертьфіналу, тому їхній виступ на Олімпіаді-2024 завершився. Раніше вони програли Іраку з рахунком 1:2 та здобули перемогу над Марокко з рахунком 2:1.

У плей-офф зустрінуться Аргентина та Марокко, які набрали по шість балів.

Олімпіада-2024

Футбол, 3-й тур

30 липня

Україна - Аргентина 0:2

Голи: Альмада, 47, Ечеверрі, 90+1

Що відомо про футбольний турнір Ігор у Парижі

Це перший виступ української збірної на футбольному турнірі Олімпійських ігор в історії. Команда під керівництвом Руслана Ротаня забезпечила собі місце на цих іграх після успішного виступу молодіжної команди U23 на чемпіонаті Європи.

Більшість лідерів української збірної були відсутні на Олімпіаді через незгоду з їхніми клубами. Тому команда поїхала до Франції зі значними втратами.

На Олімпіаді у чоловічому футболі виступають команди, в яких гравці не старші 23 років. Кожна збірна має право заявити трьох гравців, які вже перевищили вікову категорію U23.

Ігри-2024 проходять у Парижі з 26 липня по 11 серпня.

Українська збірна вже здобула першу медаль Олімпійських ігор-2024 в Парижі. Бронзову нагороду у особистій першості здобула шаблістка Ольга Харлан, яка перемогла Анну Башту з Азербайджану в 1/8 фіналу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua