Україна виступила у першому фіналі Олімпіади: результат змагань.

Українські олімпійці в першому фіналі
Українські олімпійці в першому фіналі

У Парижі відбулися Олімпійські Ігри-2024, де українські стрибунки у воду виграли одну з перших нагород.

Анна Письменська і Вікторія Кесарь, які здобули п'яте місце на чемпіонаті світу-2024, представили Україну в синхронному стрибку з триметрового трампліна серед жінок.

Фінал

У фіналі змагалося 8 дуетів з Китаю, США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Австралії, Італії та України. Всі мали подібний рівень складності, за винятком французького. Тут вирішувала виконавська майстерність кожного стрибка. Після першої частини з двома стрибками з фіксованим коефіцієнтом 2.0, Кесарь і Письменська опустилися на сьому позицію.

Нажаль, наступні стрибки не вдалося виконати стабільно, тому наші спортсменки посіли сьоме місце з результатом 251,37 бала. Золото вибороли спортсмени з Китаю, срібло - з США, а бронзу - з Великої Британії.

Раніше Максим Чеберяка, речник Національного олімпійського комітету України, повідомив, що українські спортсмени отримали попередження щодо поводження з російськими та білоруськими спортсменами, які виступають під нейтральним прапором. Це було зроблено з метою забезпечення безпеки спортсменів під час Олімпійських Ігор.

Україна представлена практично у всіх видах спорту на цих Іграх, за винятком ігрових. Збірна з футболу бере участь в Олімпіаді вперше за час незалежності країни.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua