Україна зайняла нішу в розробці FPV-дронів - експерт.

Україна розробляє нові FPV-дрони
Україна розробляє нові FPV-дрони

Україна перегнула країни НАТО у використанні безпілотних систем

Україна стала лідером у розробці та використанні безпілотних систем, навіть перегнала країни НАТО. Західні країни зацікавлені у високих технологіях та складних системах, але Україна зосередилася на модернізації та використанні простих гоночних дронів.

Експерт у галузі авіації, заступник генерального директора компанії з виробництва засобів радіоелектронної боротьби Анатолій Храпчинський, про це сказав на телеканалі FREEДОМ.

"Якщо ми говоримо про FPV-дрон, то це звичайний гоночний дрон. Ті FPV-дрони, які починали бойові дії, мали спрощену систему, простий польотний контролер, звичайну камеру і двигуни, невеликі механізми, які дозволяли літати на відстань до 3-5 км. Зараз ми говоримо про FVD-дрони, які можуть літати на відстані до 50 кілометрів завдяки певним поліпшеним засобам зв'язку. Раніше використовували просто звичайну камеру, зараз використовують і тепловізійні камери, і програмне забезпечення, яке гарантує захоплення й ураження цілі без участі, припустимо, навіть оператора. І, відповідно, технології стали дорожчими, але все одно це набагато дешевше, ніж те, що нам пропонує Захід", - підкреслив він.

Храпчинський відзначив, що українці мають мотивацію перемагати, а основний критерій - це ціна. Багато інженерів інвестує свої знання для досягнення перемоги.

"Все, що розробляється зараз, стало можливим завдяки інвестиціям у знання та закупівлі компонентів. Це дуже важливий момент, який пояснює, чому приватний бізнес зміг організувати велике виробництво та швидко збільшити кількість випуску безпілотних систем", - зазначив він.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua