Україна збільшила виробництво ударних дронів із великою дальністю — експерт.

Українські ударні дрони виробництва з великою дальністю
Українські ударні дрони виробництва з великою дальністю

Україна планує збільшити виробництво ударних безпілотників, які можуть летіти на відстань більше 1 000 км. Про це повідомив аналітик Дмитро Снєгирьов.

За його словами, Україна продовжує атакувати російські об'єкти.

"По-перше, говоримо про кількість українських БпЛА, які одночасно завдали ударів по шести об'єктах Росії. За даними Міністерства оборони РФ, здійснено близько 120 ударів. Але фактична кількість може бути більшою. Тому ми говоримо про збільшення виробництва ударних безпілотників з дальністю ураження понад 1 000 км", - сказав Снєгирьов.

Він також нагадав, що дрони атакували об'єкт у РФ, який належить до російського військово-промислового комплексу.

"Відстань від цілей до кордону становить понад 900 км. Таким чином, ми можемо говорити про розширення виробництва ударних безпілотників з дальністю ураження понад 1 000 км. Україна продовжує атакувати російські об'єкти на території РФ, які є цілями для України", - зазначив аналітик.

Снєгирьов підкреслив, що росіяни визнали ефективність атаки ударного безпілотника по ключовому заводу російського ВПК. Завод виробляє елементи мікроелектроніки для ракет "Іскандер" і систем ППО "Панцир С-1".

"Це брянський завод, який тимчасово припинив виробництво. Російська сторона визнала серйозні пошкодження виробничих цехів і неможливість продовжувати виробництво для потреб російського ВПК. Цей завод був атакований безпілотниками Головного управління розвідки Міноборони. Інциденти сталися неодноразово. Це свідчить про планові та послідовні дії з боку України", - вважає Снєгирьов.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua